úterý 24. května 2011

Gold Rubin 2011

Gold Rubin 50% LE
Datum vydání: 10.5.2011
Složení: 50% bavlna / 50% len
barva vláken zlatá žlutá a purpurová
Gr. 5 za 98.00 € 
Gr. 6 za 109.00 € (156g/m, 4,90m)
Gr. 7 za 118.00 €

 
Pro pořádek: loni zhruba touto dobou vyšlo Indio Gold Rubin 40% (GR2010) a vypadalo takto:




Dominantní barvou byla zlatá žlutá v teplém hořčičném odstínu (bavlna, 60%) a lněné kontrastní vlákno v poměru 40%, bylo tmavě rubínové až dohněda, vypadalo takřka jako zaschlá krev. Jakkoli to zní nelibozvučně, je to trefný příměr. Loňský GR vážil 126 g/m a působil tenčeji.
Po pár týdnech nošení jsme GR2010 poslali dál, protože v teplých dnech jsme po té teplé zlaté nesahali, čistě subjektivně by mi bylo ještě větší horko :) Na podzim mi pak Goldík chyběl, zvlášť, když jsem poslala dočasně do světa Sonne Rot a Dýně se ukázala být příliš tenoučká.

Proto jsem uvítala reedici 2011. Ačkoli náhled Didymosu byl téměř totožný jako loňský, avizoval červenou lněnou nit a především podíl lnu 50%. Nebudu vás napínat, vizuální rozdíl není opravdu velký. Podkladem je opět zlatá a lněná nit není červená, ale purpurová. Šátku propůjčuje víc jasu oproti GR2010. Z určitého úhlu hází šátek lehký purpurový odlesk a působí moc hezky, až zdobně. Dojem snad jen malinko kazí typické lněné nopky, které ale ty patří ke všem lněným šátkům bez výjimky.

GR2011 má gramáž 156g/m a je to znát, působí tlustěji. Není tak prkenný jak jsem zvyklá u ostatních nových lnů a doslova měkne pod rukama, když ho natřásám a uzluji, dobře se váže a skládá. Po vyprání krásně nabývá na objemu a s ním i dojem pevnosti ;)

Závěr: Vlastnostmi nezklame, je středně silný, skvěle se váže. Barevně už je méně univerzální, ačkoli je líbivý, sedne jen některým typům. Oproti loňské verzi je tato celkově podle mě určitě povedenější, ale pozor, do světa se právě vypouští druhá várka druhé verze, která se ještě může ukázat odlišná a pořadím zamíchat ;)

1 komentář:

  1. asi už píšu trošku pozdě ale dál by se tenhle zlatý poklad někde sehnat?
    Martina

    OdpovědětVymazat